Equihillie  

(kinder)coaching met behulp van paarden 

Wat kan Equihillie voor u en uw kind betekenen?

Coachen met pony's

Waarom eigenlijk coachen met pony's?

Pony's hebben geen oordeel. Knuffelen met een pony maakt het stofje oxytocine aan in de hersenen van je kind, waardoor het kind meer zelfvertrouwen krijgt, vrolijker wordt en helpt te ontspannen. Ook vermindert Oxytocine stress en onderdrukt angstgevoelens.

Ieder kind worstelt met de vragen "wie ben ik? waar hoor ik bij? wat vind ik leuk? Vaak speelt ook de angst om beoordeeld te worden een rol bij de keuzes die ze maken, Soms hebben kinderen heftige dingen meegemaakt of zitten thuis in een lastige situatie. Pony's zien dit allemaal niet en kennen ook geen verschil tussen mooi of lelijk. Er is ook voor een pony geen goed of fout alleen het hier en nu. 

Voor het kind is de pony een maatje en door samen met de pony's te zijn versterk je het positieve zelfbeeld en geeft dit een kind veel zelfvertrouwen. De pony ziet alleen wie jij bent dat geeft ruimte om eerlijk te zijn.

Doordat pony's en paarden zeer sensitief zijn en direct reageren op jou onbewuste gedrag, intenties en emoties, spiegelen ze jou gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan.

Door samen met de pony opdrachten te doen, leren kinderen hoe ze hun gedrag kunnen aanpassen en ervaren ze ook wat de aanpassingen voor het resultaat opleveren. Dit geeft onbewust veel handvatten in het dagelijkse leven om met bepaalde situaties, onzekerheden, dilemma's om te gaan op school, thuis en tijdens buiten spelen.

Een coachingssessie duurt ongeveer een uur, de kosten zijn 45 euro per sessie. 

Kom vrijblijvend langs voor een kennismaking en intake.

Leren met paarden
Heeft je kind moeite om de lesstof van school zich eigen te maken, dan kunnen wij samen met de paarden aan de slag met onderdelen die je kind lastig vindt. Op en naast het paard is het kind in beweging, lekker in de buitenlucht, hierbij komt het stofje oxitocine vrij in de hersenen waardoor je kind makkelijker de lesstof op kan nemen.

Horseboy method
Deze methode is fijn voor kinderen met oa. ASS, ADHD, ADD, Asperger en angsten, maar ook kinderen die "anders" leren hebben baat bij deze methode. Het kind zit of ligt hierbij op het paard, waarbij het ritme en beweging van het paard of pony zorgt voor stimulatie van het bekken waardoor oxytocine(gelukshormoon) in de hersenen wordt aangemaakt. Hierdoor maken de kinderen meer contact en zorgt het voor rust en plezier en vanuit deze rust lukt het vaak beter om spelenderwijs bezig te zijn met rekenen, lezen, taal en spelling waarna de leerstof beter beklijft.

Ponyclub

Zo nu en dan op de zaterdagochtend twee en een half uur leren over pony's en paarden, over jezelf en de ander, pony verzorgen, rijden, voltige, knutselen, elke keer staat een ander thema centraal en natuurlijk hebben we veel plezier met elkaar. Lekker veel bewegen in de buitenlucht, dus kleed je warm aan en doe schoenen/laarzen en kleren aan waarin je je goed kunt bewegen en die vies mogen worden, wij hebben voor de eerste keren een cap in bruikleen.

In de vakanties organiseren we ook zo nu en dan een ponyclub ochtend/middag of een hele dag, maar ook een kamp van twee dagen incl. overnachting is in de zomervakantie mogelijk.

Ponyplezier 

Les in kleine groepjes waarbij we het kind coachen in houding en zit, omgang met het paard en zelfvertrouwen. We nemen altijd ruimschoots de tijd voor kennismaken, poetsen en opzadelen, het belangrijkste vinden we dat het kind contact opbouwt met de pony. Bij beginnende ruiters loopt er altijd iemand mee of zijn de lessen eerst aan de longe, zodat het kind in vertrouwen kan leren. We beginnen meestal zonder zadel voor balans, evenwicht en natuurlijk het voelen en contact maken met de pony. Hoe beweegt de pony, welke spieren gebruikt het. We maken ook regelmatig gebruik van de voltigesingel zodat de kinderen veilig "kunstjes" kunnen doen op de pony, natuurlijk doen we ook spelletjes te paard en werk aan de hand, maar vooral maken we veel plezier!

De pony's worden voornamelijk bitloos gereden, het paardenwelzijn vinden wij erg belangrijk.

Ponypower voor kids

Dit is een sociaal vaardigheidsprogramma met een landelijk concept. Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur en een terug-kom-middag. In groepjes van 4 tot 6 kinderen van 6-10 jaar werken we met de pony's aan thema's zoals:

-zelfvertrouwen

-grenzen aangeven

-samenwerken

-omgaan met emoties

-positief gedrag

Bij de cursus hoort een superleuk werkboek waarin de kinderen hun ervaringen kunnen opschrijven en dit met de ouders kunnen delen. Elke les doen we opdrachtjes uit het boek, geven we uitleg over de paarden en hun kudde maar we gaan vooral veel doen en ervaren.

Kosten 275 euro 


voor info. www.ponypowervoorkids.nl 


 Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina Equihillie