Equihillie  

(kinder)coaching met behulp van paarden 

Over Equihillie


Ik heb van jongs af aan al een speciale band met dieren, ben opgegroeid op een melkveebedrijf tussen de dieren. Mijn dieren waren er altijd voor mij, ze waren een luisterend oor, een vertrouwenspersoon, een maatje, in een paard herken je dit allemaal. 

Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan 13 jaar in het speciaal onderwijs en nu al meer dan 12 jaar in het basisonderwijs. Voordat ik het onderwijs inging, na het behalen van mijn MDGO-AW opleiding, heb ik enkele jaren in een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Enkele jaren terug heb ik mijn kindercoach diploma behaald en heb de studie "hulpverlenen met paarden" van NHL-Stenden hogeschool afgerond. Met Equihillie breng ik mijn passie voor paarden en mijn werk als juf samen. Ondertussen heb ik de Horseboy method 1 afgerond en studeer ik voor Psychomotorische leer en gedragsspecialist.  

Mijn missie is om kinderen te helpen zichzelf te ontwikkelen. In al die jaren tijdens mijn werk zie ik zo nu en dan kinderen die moeite hebben met sociale contacten, faalangstig zijn, concentratie of gedragsproblemen hebben en hierdoor moeite ondervinden om de leerstof eigen te maken.   

Maar ook wanneer een kind even niet lekker in zijn vel zit, veel piekert, boos, verdrietig of angstig is biedt het paard een luisterend oor. Het is onvoorstelbaar hoe de paarden de kinderen soms een spiegel kunnen voorhouden. Deze kinderen kan ik helpen om weer stevig in hun schoenen te staan, doordat we samen met de paarden gaan ervaren dat je jezelf mag zijn, en dat je best zelf oplossingen kunt bedenken voor bepaalde problemen. Kortom dat je het vertrouwen in jezelf terugkrijgt. 

Hillie Berga

Ons team

Hillie Berga

Hillie Berga

Positie eigenaar Equihillie

Over Lerares basisonderwijs, Kindercoach (Tea Adema) Hulpverlenen met behulp van paarden(NHL-Stenden) Ponypower voor kids trainer, Horse Boy method 1, psychmotorische leer en gedragspecialist( 2022-2023)

Femke de Vries

Femke de Vries

Positie assistent

Ambor

Ambor

Positie co-assistent

Over Onze pony Ambor is inmiddels 24 jaar, heeft voorheen wedstrijden met Femke gereden, is een ontzettend lieve knuffelpony

Starlight

Starlight

Positie co-assistent

Over Lieve sensibele pony, spiegelt enorm.

Safira

Safira

Positie co-assisten

Over Onze relaxte pony, altijd in voor een knuffel en aandacht.

Silke

Silke

positie Co-assistent

Over Onze lieve hond die dol is op kinderen, knuffels en spelletjes.

Jitske

Jitske

Positie co-assistent

Over Onze grote vriendelijke reuzin, houdt van aandacht en is altijd in voor een knuffel en een borstelbeurt. Kan erg goed spiegelen.